1.Mare precocitate(porcii vietnamezi ating maturitatea sexuală la 4 luni)
2.Au imunitatea ridicată.Nu sunt predispuşi la boli că un porc alb obişnuit.Spre deosebire de acesta,nu necesită vaccinare constanţa.
3.Scroafa vietnameză are psihicul echilibrat(nu se creează probleme în grijă puilor),un instinct matern bine dezvoltat şi o curăţenie specifică.
4.Rasă este bine adaptată la iernile aspre,mai degrabă din Europa Centrală şi Canada.
5.Fecunditate mare (la prima fătare 5-10 purcei, la următoarele 8-17,numărul maxim înregistrat de purcei la fătare este de 28).
6.Înaltă productivitate(în 9-10 luni,porcul vietnamez ajunge la 50-60 kg).
7.Consum redus de alimente.Cereale măcinate pe fiecare zi,300-400 grame.Cu mâncarea pe care o consumă un porc obişnuit se pot creşte 5-6 porci vietnamezi.Principalul tip de aliment este iarbă pe timpul verii şi fân pe timpul iernii.Mai consumă cu mare plăcere pe timpul iernii,dovlecei,dovleci,sfeclă,napi,etc.În ceea ce priveşte costul de furjae(care în fapt,determină costul de carne),porcul vietnamez este mult mai profitabil decât un porc ordinar.
Puteţi efectuă un astfel de experiment:puneţi într-o celulă,după înţărcarea la 2 luni,un porc normal şi în altă, 5 porci vietnamezi(dimensiunea lor mică permite acest lucru),Hrană pentru animale în ambele celule,aceeaşi calitate şi cantitate.În cele din urmă,în 6 luni, porcul obişnuit va cântări 110 kg iar porcul vietnamez doar 45-60 kg,dar din moment ce există 5 bucăţi,greutatea lor depăşeşte 265 kg şi la aceeaşi hrană.
8.Alt avantaj la procul vietnamez-la sacrificare,procentul de deşeuri este de doar 12% pentru un porc vietnamez şi 30% la un porc normal.
9.Carnea porcului vietnamez este considerată o delicatesă nu numai pentru gustul sau dar şi pentru numărul de proprietăţi unice şi folositoare.De exemplu,nu numai că nu conţine colesterol dar şi facilitează scoaterea acestuia din organism.
sursa:agroafacereamea.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu